به گزارش مشرق، مدیر انتشارات شهید کاظمی که این روزها با آثار متعددی در حوزه کتاب حضور دارد، گفتوگوی کوتاهی با خبرگزاری کتاب ایران داشته و سردرددلهایش درباره وضعیت بازار کاغذ حسابی باز شده.
حمید خلیلی که سابقه انتخاب ناشر برگزیده نمایشگاه کتاب تهران را هم در کارنامه خودش دارد، در ادامه درباره وضعیت نابسامان بازار نشر در کشور گفته است: بسیاری از ناشران به مشکلات بزرگی برخوردهاند یا کارشان تعطیل شده است. دولت اگر به داد نشر نرسد تاچند وقت دیگر اثری از نشر کاغذی باقی نمیماند.
بیشتر بخوانیم:
پنج پرده از ماجرای «سلطان کاغذ»
گرانی کاغذ؛ «کاهش شمارگان» و «گرانی کتاب»
پشتیبانی دولت میتواند در قالب حل مشکل کاغذ یا خرید کتاب از ناشران صورت گیرد. یکی از گلایههای ما و بسیاری از ناشران مربوط به اختصاص سهمیههای کاغذ است. بهعنوان نمونه سهمیه کاغذ ناشران کمکآموزشی از دیگر ناشران بیشتر است، در حالیکه این کتابها ضروری نیست. در زمان جنگ در مقاطعی از پایان سال از دانشآموزان میخواستند کتاب درسی خود را تحویل دهند تا برای دانشآموزان بعدی مورد استفاده قرار گیرد. چرا نباید امروز از چنین الگوهایی استفاده کرد. حال کتاب درسی مورد نیاز است ولی کمک آموزشی نه.
خلیلی که انگار دل پر دردی راجع به این قضیه دارد، ادامه داده بحث گرانی و نوسانات کاغذ ما را هم مثل بسیاری از ناشران دیگر درگیر کرده، اما از سویی به بیان رهبری ما همچنان درگیر جنگ هستیم و باید با مدیریت به فعالیتمان ادامه دهیم.
تعداد بسیار زیادی کتاب جدید و تجدید چاپی آماده چاپ داریم که بهدلیل مشکلات مالی نمیتوانیم منتشر کنیم. با چنگ و دندان صحنه را حفظ کردهایم و سعی میکنیم با مدیریت بتوانیم با مشکلات مقابله کنیم از جمله راهکارها این است که کتابهایی تولید کنیم که کاربردی بوده و بازار داشته باشد و در انبار نماند.
آقای مدیر راجع به قیمت کتابها هم گفته: همچنین امروز نظارت چندانی بر قیمت کتابها دیده نمیشود. چرا کتاب کمکآموزشی باید صفحهای ۱۲۰ تومان به بالا قیمتگذاری و خریدار هم داشته باشد، ولی کتابهای ما با قیمت بسیار کمتر در انبار بماند؟ شرایط فعلی به نفع بسیاری از ناشران اینچنینی شده و با قیمت بیش از دو برابر هم کتابهای خود را میفروشند و بیشترین سهمیه را هم میگیرند.